Inaugurada l’exposició en homenatge a W. Eugene Smith al Col·legi de Periodistes de Catalunya!

Ahir, dimarts 24 d’octubre, va tenir lloc la inauguració de l’exposició en homenatge a W. Eugene Smith al Col·legi de Periodistes de Catalunya, que consta de 42 fotografies. Les imatges seleccionades evoquen l’assaig A Spanish Village de Smith i les seves experiències als fronts del Pacífic durant la II Guerra Mundial, com també d’altres fotografies que reflecteixen l’esperit humanista de Smith vist pels nostres socis i sòcies.

L’acte ha comptat amb la presència del nostre soci honorari, el fotoperiodista Joan Guerrero, ànima i motor de la iniciativa que ha donat lloc a aquest projecte fotogràfic col·lectiu. Després dels parlaments del president d’ACAF, Pedro Justicia, i de Joan Guerrero, hem assistit a una interessantíssima xerrada sobre la vida i l’obra de W. Eugene Smith, a càrrec del fotògraf, editor i professor Rafael Badia i del propi Joan Guerrero. Rafa ens ha descrit amb detalls i anècdotes la trajectòria vital de Smith, el seu perfeccionisme obsessiu i la seva preocupació per explicar històries que colpeixin l’espectador i l’empenyin a actuar. Joan ha glossat l’art de Smith a imatges icòniques que han quedat per la història de la fotografia, com ara Tomoko Uemura In Her Bath, de l’assaig Minamata: Death Flows From A Pipe (1972), o Wake of Juan Carra Trujillo, de l’assaig A Spanish Village (1950).

Tant els alumnes com els docents i el Degà del Col·legi de Periodistes han elogiat aquest treball dels fotògrafs i fotògrafes d’ACAF. Estem molt orgullosos de contribuïr amb el nostre esforç al món periodístic del país.

Imágenes Relacionadas:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *