Els dijous d’ACAF: fotografia d’estudi amb flaix i model

Aquesta setmana als dijous d’ACAF hem après tècniques de fotografia d’estudi fent servir un únic flaix, a càrrec d’en Pedro Justicia, president d’ACAF.

A la primera part de la sessió Pedro ha explicat com treballar de forma òptima amb models: com comunicar les intencions del fotògraf; com mantindre la confiança del o de la model; formes de preparar sessions; on trobar poses naturals pels models; on trobar estilistes, perruqueres i maquilladores, etc.

Després ha passat a explicar els aspectes tècnics del flaix autònom d’estudi, utilitzant per aquesta sessió un flaix d’estudi professional de 600 W de potència amb bateria, un transmissor i un receptor de flaix, dos tipus de beauty dishes – un paraigües reflector de 1.2 m de diàmetre amb tela difusora, i un reflector parabòlic simple/doble amb panell d’abella -, així com un disc reflector 5 en 1.

A continuació els socis i sòcies assistents hem pogut practicar i experimentar fotografiant la Nieves, la nostra model. Abans de res hem après l’ús de la llum de modelatge que incorpora la làmpada de flaix per veure els resultats abans de disparar la foto. En Pedro ens ha ensenyat desprès quins paràmetres de càmera son els més òptims, com depenen els resultats de la distància i la potència del flaix, i l’ús del disc reflector per emplenar les ombres al costat oposat del flaix. Finalment, hem utilitzar el reflector parabòlic i el panell d’abella per concentrar la llum i obtindre un efecte de clau baixa realment potent i espectacular!

Com veureu a les imatges, la sessió ha generat un gran interès entre els companys i companyes, molts dels quals ja estan pensant en les seves pròpies sessions!

Imágenes Relacionadas:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *