ACAF ha estat al 25-N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona

Aquest passat 25 de novembre s’ha conmemorat el Día Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. Es tracta d’una jornada de reivindicació feminista a tot el planeta que recorda l’assassinat, el 25 de novembre del 1960, de les tres germanes i activistes polítiques dominicanes Patria, Minerva i María Teresa Mirabal, a mans del dictador Rafael Leónidas Trujillo.

El 25-N de cada any les dones clamen. Clamen pel seu dret a la vida, a la igualtat, a no ser assassinades, violades o assetjades. Exigeixen la fi de les nombroses violències que estan patint quotidianament a tot el món: violència sexual, física, psicològica, vicària contra els seus fills; al carrer, a la feina, a casa, a l’entorn familiar, a internet; violències econòmiques, polítiques, judicials, racials, migratòries, homòfobes/trànsfobes, i moltes altres.

Els fotògrafs d’ACAF han estat presents a la manifestació de Barcelona, una entre moltes altres que han tingut lloc aquest 25-N del 2022 – també a la nostra ciutat, Santa Coloma de Gramenet -. A Barcelona s’han aplegat diverses desenes de milers de dones alçant la veu contra les violències i pels seus drets. Als parlaments hem pogut escoltar, a més de dones d’aquí, dones palestines, kurdes, iranianes, ucraïneses, afganes, equatorianes, colombianes… A tots aquests països o regions, i a d’altres, hi han crims impunes contra les dones, i el que és pitjor, contra les nenes. I a casa nostra continuen, i fins i tot augmenten, els assassinats, els assetjaments i les violacions, massa sovint també impunes.

No ho podem permetre. La lluita continúa.

Imágenes Relacionadas:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *