Dia Internacional de les Dones 2023

Ahir, 8 de març, Dia Internacional de les Dones, milers d’elles han tornat a sortir als carrers. Com cada any i cada dia, les dones lluiten, reivindiquen els seus drets i condemnen les violències a les quals les sotmet l’actual sistema patriarcal de relacions econòmiques i de poder. Clamen per un món amb igualtat entre homes i dones, sense guerra i en pau, per un canvi de paradigma que centri l’atenció a les persones i el medi ambient, i no només a l’economia material.

La realitat quotidiana ens mostra que, tot i els avenços aconseguits pel moviment feminista mundial en matèria de drets i igualtat, s’està produïnt un ascens de posicions reaccionàries, contràries a aquests avenços. Només podem sentir horror en veure com es normalitzen les violacions grupals, indignació en veure que els poders de l’Estat no acaben d’establir els mecanismes de protecció i d’ajuda a les dones contra les violències, com tampoc s’acaba d’introduïr el respecte de gènere a l’educació per la via de la coeducació o es segueix permetent que la pornografia sigui la guia d’aprenentatge sexoafectiu per a molts joves. La inèrcia de segles d’un sistema socioeconòmic que ha ignorat i maltractat les dones és immensa, i no desapareixerà sense que aquest sistema intenti mantenir els seus privilegis.

Per tot plegat, la lluita de les dones pels seus drets i, no ho oblidem, per un món millor per a tothom, serà llarga. Des d’ACAF hi donem tot el suport, i com cada any, els nostres fotògrafs han estat presents a la gran manifestació de Barcelona, que ha aplegat, segons les fonts, entre 40.000 i 100.000 persones. Aquí podeu veure’n un recull d’imatges.

Imágenes Relacionadas:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *